Ocak Ayı Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri Farkındalık Ayı

Rahim ağzı kanseri;  dünyada kadınlarda meme kanseri ve kalın bağırsak kanserinden sonra üçüncü sıklıkta görülürken ,ülkemizde  dokuzuncu sırada yer alan kanser türüdür.  Rahim ağzı  kanseri, nedeni tamamen aydınlatılmış bir kanser olup önlenebilir bir hastalıktır.   Ocak Ayı Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında; Toplum Tabanlı Kanser Taramalarının ücretsiz olarak yürütüldüğü Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesindeki KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) Birimine ziyarette bulunan İl Sağlık Müdürümüz Dr. Dursun KOÇ, Kamu Hastaneleri Başkan Vekili  Dr. Çiğdem OLGUN ŞİMŞEK, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr. Fulya AKKAYA ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Vekili Uzm. Dr. Nagehan TAŞTEKİN Kanser Taraması için gelen vatandaşlara konu hakkında bilgi verip, rahim ağzı kanserinin nedeni tamamen aydınlatılmış ve önlenebilen tek kanser olduğuna, korunma ve taramaların önemine değinerek,  vatandaşlarımızı bilgilendirip, KETEM çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkür ettiler.

• ocak-ayi-rahim-agzi-kanseri-farkindalik-ayi-2020-007.jpeg
  • ocak-ayi-rahim-agzi-kanseri-farkindalik-ayi-2020-01-manset.jpeg