İlimizde sosyal medya da çıkan eski hastane yeri olan Yeni Valilik binasının hafriyatından tıbbi malzeme çıktı haberiyle ilgili olarak;hafta sonu konuyla ilgili Sağlık Müdürlüğünce konu yerinde değerlendirilmiş  ve iddia edilen malzemelerin 30 Eylül 2013 tarihinde yeni binasına taşınan 8 yıl önceki  eski hastanenin yıkılan enkazı altında kalmış ,kullanılmış eski az miktarda cam ve plastik  şişe ve benzeri içi boş malzemeler olduğu tıbbi atık vasfında olmadığı  veya kasten gömülen bir tıbbi malzeme olmadığı hastanenin bodrum katında kalan sıradan, eski, kullanımı kalmamış malzeme olduğu tespit edilmiştir. Yerinde değerlendirme yapıldıktan sonra nakli sağlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.