Kan ve Kök Hücre Bağışı Eğitimi Yapıldı
03 Kasım 2020

Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılay’ı işbirliğinde Türkiye’de, Hematopoetik kök hücre nakli tedavisi olması gereken hastalar için kurulan TÜRKÖK bünyesindeki Kemik İliği Bankasına, gönüllü olarak kemik iliği veya periferik kök hücre bağışlamak isteyen bağışçı adayları bulmak amacıyla “Gönüllü Verici Merkezleri” kurulması ve işleyişi konusundaki tarafların işbirliğini belirlemektir.
       Kök hücre tedavisi bekleyen hastalarımıza umut olmak ve gönüllü olarak kemik iliği veya periferik kök hücre bağışlamak isteyen bağışçı adayları bulmak amacıyla, Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılay’ı işbirliğinde Türkiye’de, Hematopoetik kök hücre nakli tedavisi olması gereken hastalar için kurulan TÜRKÖK (Türkiye Kök Hücre Merkezi) tarafından ilimizde Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda 11 Aralık 2019 tarihinde “Kan ve Kök Hücre Bağışı Eğitimi” düzenlenmiştir.
İl Sağlık Müdürlüğü Yönetim kadrosundaki Başkan ve Başkan Yardımcılarımız,Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim ve Başhekim Yardımcılarımız ve personellerin de katıldığı eğitimde TÜRKÖK İç Anadolu Bölge Kan Merkezi Kök Hücre Birim Sorumlusu Behlül BUDAK tarafından “Kök Hücre Bağışı Sunumu” gerçekleştirildi. Türk Kızılay’ının yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği başarılı çalışmalara, TÜRKÖK bünyesindeki Kemik İliği Bankasına, gönüllü olarak kemik iliği veya periferik kök hücre bağışlamak isteyen bağışçı adayları bulmak amacıyla “Gönüllü Verici Merkezleri” kurulması ve işleyişi, kök hücre bağışı ve tedavi süreçlerine de değinilerek eğitim başarı ile sonlandırıldı.

• kok-hucre-02.jpeg
  • kok-hucre-03.jpeg